Wojciech Rabiega mimo młodego wieku posiada duże doświadczenie zawodowe. Przez ostatnie lata był szefem kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Radisson Blu w Gdańsku, wcześniej był szefem Kuchni w czterogwiazdkowym hotelu Tristan w Kątach rybackich.
Pracował także m.in. jako kucharz w prestiżowym Hotel SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie. Jest absolwentem Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu (kierunek: Technologia Żywienia i Żywienie Człowieka) oraz Technikum Gastronomicznego w tymże mieście.
Wojciech to kucharz, który cały czas się rozwija, tworząc autorskie dania czerpie inspiracje z wielu źródeł, sięga po stare sprawdzone receptury, nie tylko zaczerpnięte od „babć”, ale też ze zbiorów historycznych, nawiązuje do tradycji i regionu. Duży nacisk kładzie na produkt, który jest naturalny, zdrowy i wysokiej, jakości, precyzyjnie dobiera dostawców, z którymi współpracuje, a także sam przygotowuje produkty m.in. wyśmienite wędliny, mięsa, czy przetwory owocowo warzywne.
Z wielką radością chcemy ogłosić i zaprosić Państwa na I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i przyrządzania karpia, który odbędzie się w malowniczym hotelu położonym w sercu Mazur Zachodnich z dala od aglomeracji.
Wydarzenie będzie miało miejsce 21-24 kwietnia 2023 w Pałacu Mortęgi Hotel & SPA****
Konkurs kierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych.
Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia złowionego ze Stawu Mortęskiego.
W jury zasiądą kucharze o międzynarodowym pochodzeniu.