Jako Szef kuchni w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach oraz członek Klubu Szefów Kuchni czuje się w swoim działaniu bardzo mocny, co pozwala na dzielenie się swoją wiedzą.
Zawsze wiedział, co chce robić w życiu i zawsze wiązało się to z gotowaniem. Paweł stara się codziennie podnosić swoją wiedzę tak, aby jego pasja nigdy nie stała się monotonna, dlatego wspiera nowe obiekty Hotelowe swoją wiedzą, projekty kulinarne takie jak działanie na rzecz Klubu Szefów kuchni, projektu Pop Up Transatlantyk.
W 2002 roku rozpoczął naukę w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w jednej z prywatnych restauracji w Bielsku Białej, gdzie zaraz po ukończeniu szkoły został kucharzem.
Następnym etapem w podróży kulinarnej był Szczyrk, Warszawa, Kołobrzeg, Kudowa Zdrój, a w międzyczasie szkolenie we Francji, które miało duży wpływ na dalszy rozwój. Te lata upłynęły na ciągłej nauce i podnoszeniu zawodowych kwalifikacji.
W międzyczasie brał udział w wielu konkursach kulinarnych, podróżach kulinarnych. Zdobyta wiedza pozwoliła mu podjąć wyzwanie na stanowisku Szefa Kuchni w Columna Medica**** Centrum rehabilitacji & Spa, Partnera Medycznego Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Praca w tym wspaniałym obiekcie uczyniła zaszczyt bycia gospodarzem Wielkiego Finału pierwszej edycji konkursu BlogerChef.
Następnie doświadczenie zdobywał w Hotelu Poziom 511**** Design Hotel & SPA w Podzamczu, Hotel St. Bruno**** w Giżycku, gdzie rozwijał się i podnosił swoje kompetencje zawodowe.
Obecnie pracuje w Hotelu Fabryka Wełny****, gdzie kreuje nowe przepisy, wspiera pokazy i warsztaty kulinarne, obecnie to nowy trener w Firmie PHRS.
Z wielką radością chcemy ogłosić i zaprosić Państwa na I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i przyrządzania karpia, który odbędzie się w malowniczym hotelu położonym w sercu Mazur Zachodnich z dala od aglomeracji.
Wydarzenie będzie miało miejsce 21-24 kwietnia 2023 w Pałacu Mortęgi Hotel & SPA****
Konkurs kierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych.
Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia złowionego ze Stawu Mortęskiego.
W jury zasiądą kucharze o międzynarodowym pochodzeniu.